contact Kalinka  Quarantaine
Geschenkvideo
   en  fr  

Luister naar het repertoire dat Kalinka voorstelt voor uw huwelijksmis

Klik op een titel om de muziek te beluisteren.

In een huwelijksmis met Kalinka Ensemble wordt een klassiek repertoire gecombineerd met een lichter genre, waardoor het gebeuren wel heel stijlvol is maar toch in een ontspannen sfeer verloopt.

Wanneer bruid en bruidegom met hun gevolg aankomen, gaat de priester hen aan de ingang van de kerk verwelkomen. Op het moment dat zij zich naar het altaar begeven, begint Kalinka het Largo uit “De Winter” van A. Vivaldi te spelen, in een tamelijk vlot tempo dat aansluit bij de beweging van dat moment.
De muziek stopt wanneer iedereen rustig heeft plaats genomen.
Zigeunerensemble Kalinka in kerk violist
Na de lezing(en) kan men voor een van de volgende stukken kiezen :

Na de huwelijksceremonie wordt La vie en rose gespeeld : bruid en bruidegom hebben ja gezegd en de muziek onderstreept het geluk dat ze samen voelen - ondertussen wordt het huwelijksregister ondertekend door bruid, bruidegom en getuigen.

De offerande is een moment voor klassieke muziek, het bekende Air van J.S. Bach.
Zigeunerensemble Kalinka in huwelijksmis
Ook tijdens de communie klassieke muziek, namelijk Méditation, het instrumentale hoogtepunt uit de opera “Thaïs” van J. Massenet, waarin de viool een loflied op de liefde zingt.

Daarna gaan de muzikanten discreet naar de uitgang van de kerk en houden zich daar klaar voor het slotstuk. Na het slotwoord van de priester klinkt plots vrolijke zigeunermuziek (titel: Mayi Tziganatchki), de deuren zwaaien open en het volk gaat naar buiten in een opgewekte stemming.
Het effect is dubbel : het contrast met het zuiver klassieke repertoire dat voorafging en het effect van de muziek die plots uit een andere hoek komt.
Op het moment dat het jonge paar zich in beweging zet om de kerk te verlaten, worden ze begeleid door de alombekende Huwelijksmars van F. Mendelssohn. Wie dit te conventioneel vindt, kan kiezen voor ritmische zigeunermuziek tot op het einde.

Dit repertoire is maar een voorstel. De uiteindelijke keuze van de stukken wordt vastgelegd in overleg met de trouwers. Wij horen graag welke muzikale wensen zij zelf hebben, wij staan open voor eventuele verzoeknummers die hun huwelijksmis een persoonlijke kleur geven.

De medewerking van een zanger/zangeres vermelden wij tenslotte als bijkomende mogelijkheid. Kalinka Ensemble werkte in het verleden samen met verschillende klassieke zangers en zangeressen, waaronder Carla Schroyen en Christa Biesemans.

achtergrond

© Copyright 2020 Kalinka